Det är hög tid för att tagga ned vad gäller att beskylla varann för att vara antisemiter. Faran är att det flitiga smutskastandet över partilinjerna medför att samtalsklimatet förgiftas för mycket lång tid framöver, och de som verkligen är offer för antisemitism blir de verkliga förlorarna på ordkriget.

Antisemitism finns såväl i och kring Sverigedemokraterna som i och omkring Vänsterpartiet som i och kring Socialdemokraterna.

Antisemitismen är något mindre i och kring Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Den finns nästan inte alls i och omkring Liberalerna och detsamma gäller Miljöpartiet.

Men inget av dessa Riksdagspartier är antisemitiska som partier, och detsamma gäller förstås även deras partiledare.

Att vissa av partierna är mer eller mindre kritiska till till staten Israel handlar mer om hur man ser på Israels politiska ledning, än om att man hatar judar.
Förr, när Israels politiska majoritet var av mer europeisk socialdemokratisk typ, var t ex (s) mer positiva till Israel än idag.

Men återigen. Att som man ibland hör från i bl a sociala medier, att s-ledaren Magdalena Andersson skulle vara antisemit är bara korkat.

Och, som vissa företrädare för (s) och (v) trumpetar, att Ebba Busch eller Jimmie Åkesson skulle vara antisemiter är inte ett dugg bättre.
Det urholkar begreppet antisemitism och gör det svårare att hantera det verkliga problemet.

Antisemitismen i och kring de politiska partierna måste givetvis bekämpas av respektive parti.

 Men inga, framför allt inte de som är de verkliga offren för antisemitismen, de svenska judar som får allt svårare att leva i det land där de och deras släkt fötts, växt upp och bidragit till samhällets välstånd, tjänar på att vi andra slår varann i huvet för att plocka billiga politiska poäng.

Jag nämner inte namn. Ni vet själva vilka ni är.
Ge bara fan i att använda begreppet antisemitism som stenar att kasta på varandra.

Sluta med att försöka vinna framtida val på en stor tragedi!
Var bättre än så!